У Києві проведуть «Макаріївські читання»

Українська Православна Церква

Вищі Свято-Володимирські православні богословські курси

sv.kn.Vladimir

 з благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, проводять

ІІІ МАКАРІЇВСЬКІ ЧИТАННЯ,

присвячені 1000-літтю від дня пошанування пам’яті

святого рівноапостольного великого князя Володимира, Хрестителя Русі

за темою

«ДУХОВНА ОСВІТА МИРЯН:

ІСТОРІЯ, СЬОГОДЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ»

(Київ, 3-4 жовтня 2015 року; вул. Лаврська, 15, корп. 45)

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Головні завдання заходу: проаналізувати новітні форми та методи духовної освіти мирян в історичному і сьогоденному контекстах, визначити завдання та перспективи розвитку діяльності Вищих Свято-Володимирських православних богословських курсів з метою оптимізації роботи викладачів, випускників і слухачів ВСВПБК з окресленої проблематики.

• До участі запрошуються викладачі, випускники і слухачі ВСВПБК та усі зацікавлені особи.

• До розгляду приймаються матеріали, що відповідають тематиці Читань.

• Заявки і тексти виступів просимо надсилати до 20 вересня 2015 р. електронною поштою на адресу [email protected]. У заявці зазначаються: прізвище, ім’я, по-батькові учасника, місце роботи або служіння (повна назва організації), посада, тема виступу чи повідомлення, контактний телефон, e-mail тощо.

• Тексти доповідей учасників Макаріївських читань, що виголошуватимуться на пленарному засіданні, планується видати окремою збіркою. Вони (українською чи російською мовами) мають бути обсягом не менше 4-5 сторінок, для повідомлень достатньо 2-3 сторінок; кегль 14 pt; міжрядковий інтервал – 1,0; абзацний відступ – 1,0 см; поля – 2,0 см; шрифт – Times New Roman.

• Регламент роботи заходу: доповіді на пленарному засіданні – до 15 хв., для обговорення – 3–5 хв. та для повідомлень чи реплік – 1-2 хв.

Додаткова інформація: 3 жовтня: з 9.00 – реєстрація учасників, о 10.00 – пленарне засідання, з 15.00 – підведення підсумків роботи та розширене засідання Педагогічної ради ВСВПБК; 4 жовтня: о 9.00 – Літургія у храмі Різдва Богородиці Десятинного монастиря (вул. Володимирська, 2), по завершенні – тематична екскурсія «З іменем святого рівноапостольного великого князя Володимира по православним святиням Києва».

• У рамках Макаріївських читань планується також проведення й інших культурно-освітніх заходів: презентація навчально-методичних видань викладачів ВСВПБК, вручення дипломів випускникам 2015 року, семінар, тематична виставка, вечір зустрічі з випускниками тощо.

Адреса ВСВПБК: вул. Стара Поляна, 46, Київ, Україна, 04107.

З більш детальною програмою Читань можна ознайомитися на сайті курсів.

Сайт ВСВПБК

Комментарии (0)

Сохранен как Новости

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *