Сьогодні виповнилося 125 років з дня освячення Макаріївської церкви

Рівно 125 років тому, 13 грудня 1897 року, був освячений Макаріївський храм на Юрковиці, після чого у ньому була звершена перша Божественна літургія.

Напередодні у Лук’янівській церкві на честь преподобного Феодора Освяченого відбулася всенощна. Вранці звідти на Юрковицю вирушив хресний хід.

Чин освячення храму і перше богослужіння очолив вікарій Київської єпархії єпископ Уманський Сергій (Ланін). Після Літургії він виголосив слово, в якому вказав на знаменний збіг освячення церкви-школи на Юрковицькій горі зі святом апостола Андрія Первозванного. «Первозваний апостол поставив хрест на одній з гір Київських, і звідси світло Христове засяяло всій Київській Русі. Київська релігійно-просвітницька громада спорудила храм Божий на Юрковських висотах, і віриться тепер, що з допомогою Божою звідси пошириться світло Христове на темну Юрковицю», — сказав архієрей.

Єпископ Сергій (Ланін), портрет 1902 року. Джерело: wikipedia.org

З того часу церква-школа на Юрковиці несла місцевому населенню добро і благодать Христову, та просвіту. Таку саму місію Свято-Макаріївська парафія, наскільки це можливо, намагається нести і сьогодні.

На фото — Свято-Макаріївська церква у день свого 125-річчя.

 

Комментарии (0)

Сохранен как История прихода в лицах, Новости

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *